Velkommen til Tromsø! Hilsen fra ordføreren

Kjære deltagere på det 75. norske bibliotekmøte,

Det er en glede for meg som ordfører å kunne ønske velkommen til Norges arktiske hovedstad, Ishavsbyen, Nordens Paris, kulturbyen, urfolksbyen, sjømatbyen – og ikke minst: Bibliotekbyen Tromsø.

Vi setter pris på at årets bibliotekmøte er lagt til byen vår. Vi har et fremragende folkebibliotek i et praktbygg midt i hjertet av Tromsø sentrum. Flere har omtalt det som landets fineste – det er jeg helt enig i. Her er det plass både for barn og unge til å oppleve gleden av å lese og bli lest for, våre nye landsmenn bruker det til å lære norsk, studenter og skoleelever leser, samarbeider og bruker det som en sosial arena. Det arrangeres møter, festivaler og foredrag i bygget. Kort sagt: Tromsø bibliotek og byarkiv er et flerbrukshus vi er svært stolte av.

Vi er også stolte av arbeidet biblioteket gjør ute i bydelene. Et godt bibliotektilbud der folk bor er viktig for å skape engasjement og leselyst i befolkningen.

Tromsø har mye å by på. Mest kjent er kanskje nordlyset, midnattssola og de majestetiske fjellene som omkranser byen. Men vi har også et rikt kulturliv, museer og akvarium i verdensklasse, et universitet med over 10.000 studenter og en engasjert befolkning som bidrar til å gjøre byen til det den er. Jeg håper dere får tid og anledning i et hektisk program til å se litt av Tromsø og alt vi har å by på.

Lykke til med møtet og velkommen til Nord-Norges fineste by.

Beste hilsen

Jarle Aarbakke,