Bibliotekbesøk i Rogaland

Tirsdag 17. mars

11:30: Omvisning og enkel bevertning på Universitetsbiblioteket i Stavanger

UBiS var Norges første døgnåpne bibliotek i 2017, og utmerker seg med kreative løsninger, deriblant et unikt dataverksted som åpnet i fjor. Studieverkstedet ved UiS fikk Læringsmiljøprisen 2016 for sitt arbeid med å øke studentenes ferdigheter i akademisk skriving.

13:30: Omvisning med kaffe på Sølvberget

Sølvberget ligger i hjertet av Stavanger, og er storstue for byens 140 000 innbyggere. Her forenes kunnskap, opplevelse og erkjennelse. I tillegg til et populært og levende bibliotek, rommer huset galleri, Kiellandsenteret, kino, kafeer og sekretariat for det internasjonale fribynettverket ICORN, Kapittelfestivalen og Nordisk barnebokkonferanse.

19:00-20:30: Mottagelse med bevertning på Vindafjord bibliotek

Vindafjord har 8 800 innbyggere fordelt på ni levende bygder. Den største utfordringen er å kombinere den daglige driften av et sentrumsbibliotek med bibliotektjenester til innbyggerne i bygdene. Vindafjord har etablert flere bærekraftige løsninger for oppsøkende virksomhet. Biblioteket har flyttet inn i nye lokaler, hvor det er lagt til rette for folkeverksted, og er samlokalisert med frivilligsentral, voksenopplæring, fritidsklubb og kulturskole. Vindafjord bibliotek har også ansvar for drift av bibliotektjenestene i Sandeid fengsel.

Eller

18:30: Mottagelse med bevertning på Tysvær bibliotek

Tysvær bibliotek ligger i Tysværtunet kulturhus. Tysvær bibliotek har et høyt aktivitetsnivå, med godt besøkte arrangement og en rekke lokale samarbeidspartnere. Utmerker seg med et tett samarbeid med skolene, noe som viser igjen når de topper Sommerles-statistikken år etter år. Tysvær er en foregangskommune for gjennomføring av barnebokbad. Biblioteket er nyoppusset, med mange kreative og morsomme løsninger.

20:00: Mottagelse med bevertning på Karmøy folkebibliotek

Karmøy kommune har fire aktive bibliotek. Karmøy folkebibliotek engasjerer seg i psykisk helse, og samarbeider med Folkehelse i kommunen. De har et parkert bibliotek sammen med parkert piano i idrettshallen, der de arrangerer faste konserter sammen med kulturskolen. Biblioteket kjører Karmøydebatten sammen med lokalavisa Karmøynytt, og arrangementsrekker knyttet til lokale tema som Dialekter på Karmøy, stedsnavn, lokalhistoriske foto. Biblioteket har sin egen teatergruppe som stiller opp på litteraturfestivalen SILK.

Posted mars 05, 2020 in: Ukategorisert by annberit